Giv slip på smerterne med klassisk homøopatisk naturmedicin

Giv slip på smerterne med klassisk homøopatisk naturmedicin

"Der er en revne i alting, det er sådan lyset kommer ind"

Leonard Cohen

Kan du huske dit tidligste barndomsminde om smerte? Hvor var du? Hvordan føltes smerten i kroppen? Måske væltede du på vejen på cyklen og fik en ordentlig omgang “asfalteksem”? Eller måske faldt du i skolegården og slog dit hoved, så det føltes, som om det revnede?

Når vi er børn, lærer vi mange ting, når vi slår os. “Av, av, komfuret er varmt, jeg skal ikke røre ved pladen.”

Smerten fortæller barnet at handlingen er farlig. Erfaringerne sættes ind på lystavlen, barnet lærer hvad smerte er, og at undgå det. Livsvigtig lære. 

Kronisk smerte er ubalance i hele mennesket

Smerte er noget ubehageligt, vi gerne vil væk fra. Og det er helt naturligt, det gør jo ondt! Men vi har stadig lang vej at gå, når det handler om at hjælpe mennesker med akut eller kronisk smerte. 

I sundhedssystemet har lægerne, fysioterapeuterne og psykologerne  forskellige redskaber til at behandle smerter. Men ofte har de sundhedsprofessionelle svært ved at hjælpe, når smerterne bider sig fast og bliver kroniske.

F.eks. opfordrer psykologer til at sundhedsvæsenet ser på patienten som et helt menneske ved smertebehandling. At de forskellige fag arbejder sammen. Det er en god opfordring. Men desværre er der et stykke vej hertil, for jeg ser igen og igen kunder, der kommer med kroniske, vedvarende smerter, som de forgæves har søgt hjælp til i sundhedssystemet. Et system, der er stærkt presset på ressourcer, tid og omsorg for den enkelte patient. 

Som klassisk homøopat og terapeut ser jeg kroniske smerter som en emotionel, fysisk og mental belastning, der er forbundet til hele dig. 

Fjern den gamle bagage

Kronisk smerte kan med et billede ses som “gammel bagage”, der sidder i kroppen. Hvis du kommer i behandling hos mig for kroniske smerter, er jeg interesseret i at finde ud af dit smerteforløb, hvornår og hvordan skaden opstod, hvor smerten sidder i kroppen. Jeg spørger også til dit hverdagsliv og arbejdsliv. Og dit mentale velbefindende, for at få et helt billede af dig.

Gennem samtalen finder jeg finder frem til det naturmiddel, der passer til lige præcis dig og den smerte, der ikke vil give slip. 

Naturmedicinen stimulerer din krops egen evne til at helbrede og genopbygge. Den fjerner gammel, slidt bagage som du ikke har gavn af.

At leve i sammenhæng med dine værdier

Smerten, der sidder kronisk fast i dig er ikke udelukkende opstået fysisk. Det er bagvedliggende årsager, som giver smerter.

Ofte hænger kroniske smerter sammen med at du ikke lever i overensstemmelse med de værdier, der gør dig rask og glad.

Kroniske smerter fortæller dig at der er en ubalance i dit liv. Jo større smerten er, jo større er ubalancen.

I klassisk homøopatisk naturmedicin finder jeg de midler fra planteriget, dyreriget eller mineralriget, som genopretter balancen. 

Og vi afdækker sammen, hvordan du kan begynde at handle efter dine værdier og blive glad og smertefri igen. 

To historier om hvordan jeg behandlede akutte smerter

Mens kroniske smerter er husgæsten, der bare ikke tager hjem igen, er akutte smerter gatecrasheren til festen, som farer ind og smadrer ting og på sin egen, intense måde er særdeles uvelkommen. 

Min søn fik akut lændehold

Et lændehold kan feks. være en særdeles smertefuld ubuden gæst. 

Den første historie er om min teenagesøn, som kom hjem med akut hold i ryggen efter at have gået hårdt til den med gymnastik i skolen.

Her kunne man have taget til fysioterapeut eller måske besøgt en massør. Men jeg valgte istedet at give ham en homøopatisk pille, der behandler akutte traumer, både fysiske og psykiske.

Det begyndte at snurre, varme og stråle, lige præcis der hvor lændeholdet var. Min søn fik besked på at lægge sig og hvile resten af dagen. Næste morgen stod han op som om ingenting var sket og sagde: “Jeg skal da i skole”. Lændeholdet var væk. 

Johanne kom i mental balance efter trafikuheld

Den anden historie er lidt mere alvorlig, fordi den handler om et trafikuheld, som heldigvis ikke førte til noget fatalt. En kvinde jeg kender, lad os kalde hende Johanne, kørte galt på motorvejen og blev klemt fast mellem flere biler.

Hun kom naturligvis på hospitalet og fik behandling for sine skader. Men hun var i stærk mental ubalance pga. den voldsomme oplevelse. Hun kunne ikke falde til ro, var meget urolig og gik rundt i en choktilstand flere dage efter uheldet.

Jeg gav hende den samme type pille, som min søn fik, men den var stærkere. Umiddelbart efter faldt hun til ro. Hendes krops fysiske og psykiske alarmberedskab fik endelig hvile og hun kunne nu mærke de skader, der var i kroppen. 

En livsgave

Når jeg behandler med naturens medicin og ser folk blive fri af kroniske eller akutte smerter, bliver jeg glad.

Det er en livsgave at få lov til at hjælpe folk. Det bekræfter mig i at den klassiske homøopatiske naturmedicin har særlige helbredende kvaliteter.

Så selvom livet giver os revner og sprækker, så kan vi genoprette kroppens naturlige balance og blive helbredt indefra

Kærlig hilsen

Mette

Har du brug for en afklarende samtale?

Jeg hjælper dig med at finde ud af hvilken behandling der passer til dig