Stress: Din kloge krops alarmsignal

Stress: Din kloge krops alarmsignal

Går du rundt og glemmer ting?

Har du svært ved at koncentrere dig?

Oplever du svimmelhed og træthed? 

Har du svært ved at falde i søvn?

Vågner du og føler dig som en hængt kat?

Truer dagen ligefrem? Så meget at du hellere vil lægge dig under dynen og slippe hverdagens pligter? Og “hygger du dig” med dårlig samvittighed over for familien?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, har du en intelligent krop, der prøver at fortælle dig noget: At du er stresset og at det er tid til at give dig selv omsorg og ro

Hvornår har du sidst lyttet til din krops signaler?

Stress overbelaster din hjerne og krop, og de symptomer du oplever er tegn til dig om at det er en god ide at sætte farten ned og mærke efter.

Ofte har vi en blind vinkel og kan ikke se eller mærke stressen, istedet er det din kæreste, dine børn eller en god arbejdskollega, der kan se at du mangler overskud, livsglæde og trivsel. Det kan f.eks. ses i dine øjne og dit kropssprog. 

Min kunde Lises rejse fra stressramt til ny trivsel og glæde

Arbejdsmarkedet anno 2019 kræver sin kvinde og mand. Det kan min kvindelige kunde, lad os kalde hende Lise, skrive under på. Lise er et menneske som stiller krav til sig selv, og gerne vil gøre det godt på sit arbejde. Hendes personlige værdier handler om at sætte en ære i sit arbejde, være en god kollega og løse sine opgaver til perfektion. 

Men da hun kom hjem til mig i konsultationen, kunne hun ikke leve op til de krav mere. Hun var blevet sygemeldt, været igennem et betalt arbejdsgiverforløb med psykologhjælp, som desværre ikke virkede. 

Hendes krops stress-alarm kom til udtryk ved at hun ikke kunne koncentrere sig på arbejdet, overskue opgaver og let kom til at græde. Hendes familie oplevede en kvinde, som sad på sofaen og stille bad om at børnene ikke larmede. 

Jeg spurgte til hendes symptomer, hendes søvn, hvordan hendes familie- og arbejdsliv var. Langsomt tegnede et billede sig: Hun var stresset, fordi hendes arbejde ikke gav tid til at hun kunne løse opgaverne, så hun syntes at de var løst godt. Der manglede ganske enkelt de rigtige forhold og rammer på arbejdet. 

Samtaleterapi og pille af naturens ingredienser

Jeg fik indsigt i årsagen til Lises stress og hvor hun var blevet ramt på sin modtagelighed. Hun fik i samtaleterapien afdækket hvordan hun kunne sætte grænser på arbejdet, og fik en pille med ingredienser fra naturen, der behandlede ubalancen og modtageligheden. 

Jeg fortalte hendes arbejdsgiver om hvilke arbejdsgange og procedurer, som det var en god ide at få ændret, så de ikke udløste stress hos medarbejderne. Det resulterede i at virksomheden gik igang med at omlægge deres måder at arbejde på, for at forebygge stress hos medarbejderne. 

Lise kunne heldigvis efter en periode med samtale og behandling hos mig vende tilbage til arbejdet med ny energi og livsglæde. Hun fik værktøjer til at passe på sig selv og begyndte at lytte til kroppens kloge signaler.  

Min skræddersyede behandling helbreder hele mennesket

Oplever du de samme tegn på stress ligesom Lise? Jeg bruger tid på at lære dig at kende, når jeg skal finde årsagen til din stress. Vi afdækker f.eks. kost, søvnmønstre, hverdagsliv, arbejdsliv, dine erfaringer, din følelsesmæssige bagage, der kan tynge dig.

Når jeg får et godt billede af dig, som det unikke menneske du er, finder jeg den særlige behandling, som du har brug for. Ikke to mennesker er ens og de reagerer forskelligt på stress.

Derfor er naturens medicin så fantastisk, fordi man bruger én pille eller nogle dråber, som går ind og behandler lige præcis der, hvor du skal have genoprettet din styrke og balance i sind og krop

Gode råd til dig med stress

Kærlig hilsen 

Mette

Har du brug for en afklarende samtale?

Jeg hjælper dig med at finde ud af hvilken behandling der passer til dig